Crossfit

Crossfit
Crossfit

Izom csoport:

Kategóriák:

Kellékek:

CROSSFIT módszer rövid lényege:

A CrossFit nevű módszert néhány éve alakították ki Amerikában, Hollywood egyik kedvenc edzésmódszere. Számtalan sportág mozgáskészletéből merít, pl. atlétika, súlyemelés, evezés, torna, úszás. Amíg különböző mozgásformák egy-egy fizikai képesség fejlesztésében segítenek, ez az edzés mindent egyszerre fejleszt, ebben rejlik hatékonysága. Az edzés lényege, hogy egy meghatározott ideig dolgozunk ez egyik szeren, majd köredzés szerűen megyünk a következő feladatokhoz. Így megy körbe az edzés 10-12 szeren, így akár 3-4kört is teljesíthetsz. Az edzések változatosak, pörgősek és végtelenségig variálhatóak. Átfogó igazi fittség, zsírégetés, erő, jobb közérzet, nagyobb önbizalom megszerzése jó hangulatú csapatban. Javítja a keringést, a légzést, az állóképességet, a kitartást, erőt, mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket, mozdulatok pontosságát, hajlékonyságot, valamint növeli a teljesítményt, gyorsaságot….

Vital Force CROSSFIT órái: HÉTFŐ, SZERDA, PÉNTEK 18:00
Mit számít, hogy mennyi súlyt tudsz felemelni egy gépen. Senkit nem lehet erősnek tekinteni addig, amíg saját testét nem képes elbírni, mozgatni!

Sajnos sokan törekszenek a látványos külső elérésére, nem pedig a képességekre. Izmaik ugyan nagyok, de az inak és ízületek gyengék.

A crossfit lényege az erő, teljesítő képesség növelése.

Számos katonai egység, harcművészeti csoport, rendőrakadémia, atléta alkalmazza. Pl a 300 c film szereplőit is crossfittel készítették fel!
A crossfit tetőtől talpig átmozgat. Szeretnénk kihasználni a testünkben rejlő potenciált.
Edzéseim tartalmazzák a crossfit alapgyakorlatait (pl :burpees, push – up, kettlebell swing, box jumps, lunges), más egyéb eszközös, illetve saját testsúlyos gyakorlattal kiegészítve. Ha már lenyomtad életed első WOD-jat ( adott napra kiirt edzés program), légy büszke magadra, hatalmas erő kell hozzá, hogy ilyen szinten kilépj a komfortzónádból!

Crossfit előtt jó ha tisztában vagy ízületeid terhelhetőségével!
Elsősorban haladóknak ajánlanám, de volt rá példa, hogy az illető évek óta nem edzett semmit és úgy csatlakozott hozzánk! Kezdők számára mindig biztosítok könnyítési lehetőséget. Fontos feladatom felmérni a vendég állapotát, terhelhetőségét.
A crossfit az általam tartott órák közül a legintenzívebb! Ha becsületesen vegigcsinálod és kitartó vagy, hamar jön a várt eredmény 💪

Gyere és próbáld ki magad!!!

Amennyiben sikerült kedvet csinálnunk egy pörgős, jó hangulatú edzéshez, szeretettel várunk fitnesz termünkben!

Fotógaléria