Életkor: 40 év

Szakmai tapasztalat: 11 év

Cseke Császár Mónika vagyok, edzőként dolgozom a Zalaegerszegi Vital force edzőteremben 2008 óta. Az egészségtudatosság és fittségünk megőrzése iránt már gyermekkoromban is érdeklődést mutattam,egészségügyi pályán helyezkedtem el. Úgy érzem, hogy a 6 éves képzés illetve a szakmában eltöltött 11 év nagy segítséget nyújtott edzői ismereteim megalapozásában. Hiszen az anatómiai és sportegészségügyi ismeretek nélkül ez a szakma nem hiteles. Amire már csak rá kellett építenem a személyi edzéssel kapcsolatos ismereteimet. Személyi edzéseket, illetve csoportos órákat tartok. (crossfit, funkcionális tréning, köredzés) Bátran keress fel, ha elhatároztad magad! Nehéz lesz, legalább olyan nehéz, mint minden más az életben! Értékes lesz, olyan értékes mint minden fontos dolog az életben! A változás benned van, és én ott leszek hogy segitsek ezt kihozni belőled! Nálam minden nap keményen fogsz dolgozni, minden alkalommal érezni fogod, hogy tettél a változásért! Én azért vagyok, hogy segítsek neked! Te pedig azért, hogy változtass!

Órái:

CROSSFIT (HÉTFŐ, SZERDA, PÉNTEK 18:00):

Mit számít, hogy mennyi súlyt tudsz felemelni egy gépen. Senkit nem lehet erősnek tekinteni addig, míg adx, saját testét nem képes elbirni, mozgatni! Mire jó ha 100 kg vagy, hatalmas háttal, ha a csajodat nem vagy képes felvinni a másodikra úgy, hogy közben ne köpd ki a tüdőd?

Sajnos sokan törekszenek a látványos külső elérésére, nem pedig a képességekre. Izmaik ugyan nagyok, de az inak és ízületek gyengék. A crossfit lényege az erő, teljesítő képesség növelése.

Számos katonai egység, harcművészeti csoport, rendőrakadémia, atléta alkalmazza. Pl a 300 c film szereplőit is crossfittel készítették fel!

A crossfit tetőtől talpig átmozgat. Szeretnénk kihasználni a testünkben rejlő potenciált.

Edzéseim tartalmazzák a crossfit alapgyakorlatait (pl :burpees, push – up, kettlebell swing, box jumps, lunges), más egyéb eszközös, illetve saját testsulyos gyakorlattal kiegészitve. Ha már lenyomtad életed első WOD-jat( adott napra kiirt edzés program), légy büszke magadra, hatalmas erő kell hozzá, hogy ilyen szinten kilépj a komfortzónádból!

Crossfit előtt jó ha tisztában vagy ízületeid terhelhetőségével!

Elsősorban haladóknak ajánlanám, de volt rá példa, hogy az illető évek óta nem edzett semmit és úgy csatlakozott hozzánk! Kezdők számára mindig biztosítok könnyítési lehetőséget. Fontos feladatom felmérni a vendég állapotát, terhelhetőségét.

A crossfit az általam tartott órák közül a legintenzivebb! Ha becsületesen vegigcsinalod és kitartó vagy, hamar jön a várt eredmény

KÖREDZÉS (CSÜTÖRTÖK 8:00):

Véletlenül sem arról szól, hogy egy alapos vetődéssel elfoglalod mások elől valamennyi gépet vagy eszközt

Bármi legyen a célod, köredzessel biztosan sikerül megvalósítási.

Edzés közben több gyakorlatot pörgetünk le pihenőidő nélkül. (újonnan becsatlakozóknak természetesen igény szerint jár némi pihi ) Állóképességi, illetve erősítő gyakorlatokat egyaránt végzünk. Ha végig pörgetünk egy kört, 1 perc pihenő következik, majd nekiugrunk a következő körnek. Előnye, hogy nem kell egymásra várni, míg mindenki befejezi a gyakorlatot. Így nem vagy kénytelen pihenni. Ha egy kört 15 perc alatt lenyomunk, akár 3 kör is beleférhet az órába bemelegitéssel és nyújtással együtt.

Akárcsak funkcionális edzésen, itt is alapgyakorlatokra épitkezünk, minél több eszközt használunk.

A vendégeim által egyik legkedvesebb mozgásforma,hiszen látva hogy a többiek még mindig csinálják a gyakorlatot, igyekszünk a maximumot kihozni magunkból. Kiváló csapatépítő hatása van!

Természetesen itt is a fejlődés a cél, amit a súlyok növelésével tudunk elérni.
Kezdőként is bátran becsatlakozhatsz, hiszen könnyítési lehetőség, illetve kisebb súlyok mindig rendelkezésre állnak.

FUNKCIONÁLIS EDZÉS ( SZERDA 8:00, CSÜTÖRTÖK 16:15) :

Gyakran hallani a divatos kifejezést, de mit is jelent valójában? Célja a teljes test megmozgatása.Vagyis nem 1-1 izomra fókuszál, hanem egy komplett egészként tekint a testre. Gyakorlatok az alap mozdulatsorokra épülnek, melyeket az emberi szervezet fejlesztett ki magának az evolúció során. ( emelés, guggolás, fekvőtámasz, kitörés…) Fontosnak tartom, hogy az óráim ne váljanak monotonná, egyhangúvá, minél több eszközt használunk edzés közben. (TRX, bosu, tárcsák, rudak, labda, gumiszalag…) Egyik legkedvesebb funkcionális eszközünk talán a TRX. Általa végzett gyakorlatok száma végtelen. Ez egy felfüggesztett eszköz, instabilitásának köszönhetően kemény munkát követel a törzsizmoktól. A funkcionális eszközöket rehabilitációban is használják, kiváló eredményeket lehet vele elérni a gyógytornában egy sérülés vagy baleset után. Funkcionális edzés közben egyszerre fejleszthető az állóképesség, illetve az erőnlét. Elsődleges cél mégsem az izom építés, hanem a kiegyensúlyozott, stabil, terhelhető izomzat. Komolyan igénybe veszi a keringési rendszert is. Nehézség szempontjából közepesnek ítélném meg, kezdőként is bátran csatlakozhatsz! Intenzitását fokozni több módon lehet:pl instabil alátámasztással (bosu, fitt labda), ismétlésszám növelésével, pihenőidő csökkentésével, súlyok emelésével.