Full Body training

Full Body training
Full Body training

Izom csoport:

Kategóriák:

Kellékek:

A Full Body Training ahogy a neve is mutatja, az egész testet átmozgató edzést takar. Az óra végére minden porcikádat érezned kell… 🙂

Egy közepesen nehéz aerob edzést jelöl, amely nem koreografált, könnyen követhető.
A minden ízületet átmozgató bemelegítés után, egy kb. 20 perces intenzívebb mozgás következik, ami egy kicsit hasonlít az aerobic-ra, de annak is csak az alaplépéseire. Bemelegítés után hozzávetőlegesen 15-20 percre van szüksége szervezetünknek ahhoz, hogy elérje az optimális energia szintet és elkezdje a tartalékokat felemészteni.  Ezt az első 20 percet mindig a csoport igényeinek megfelelően rakjuk össze, melybe olykor-olykor még a step padok is előkerülnek. Az intenzív mozgást követően átmozgatunk minden izomcsoportot szervezetünkben, hogy semmi ne maradjon ki.

Több fontos összetevő is létezik, hogy ez a torna a megfelelő célt érje el alkalmazása folyamán, melyek nem kapcsolódnak szervesen az edzés programhoz, de hatékonyabbá teszik azt. Első és legfontosabb az étkezés által befolyásolni az eredményességet. A Full body Training előtt másfél órával együnk utoljára, hogy edzés közben ne az emésztésre koncentrálódjon szervezetünk figyelme, továbbá másfél órával előtte mindenképpen együnk, hogy legyen elegendő energiánk a tornához. Fontos szabály, bár sokan nem veszik figyelembe, pedig nagy befolyással bír a torna végkimenetelére, nem utolsó sorban a közérzetünkre. Ennek tudatában, akár szabályként is hozhatjuk magunknak és mint minden mást, ezt is hamar meg lehet szokni.

A helyes légzés technika alkalmazása alapvető és elengedhetetlen a szívritmus szabályozásával kapcsolatban. Az orron át való egyenletes lélegzés fontos összetevője annak, mennyire vagyunk kitartóak a torna során. Szervezetünknek ugyanolyan szüksége van a kielégítő oxigén ellátásra, mint a tápanyagra. Amennyiben nem jut elegendő oxigén a sejtek számára, hamar elfáradnak, aminek folytán a zsírégetés nem történik megfelelő mértékben és még a kedvünket is elveszi az edzéstől, hiszen kifáradunk a semmiért. Minden egyes órára megpróbálunk valami újat bele építeni az edzésbe, hogy ne legyen unalmas – monoton, így nem csak súlyzókkal dolgozunk, hanem gumikötéllel, gumiszalaggal, fit-ball labdával is.

Célunk amellett, hogy elérd a célod, hogy az edzésen ne csak elfáradj, hanem érezd is jól magad.

Ajánljuk zsírégetésre, alakformálásra egyaránt.

Fotógaléria