Funkcionális training

Funkcionális training
Funkcionális training

Izom csoport:

Kategóriák:

Kellékek:

Az edzés célja a teljes test megmozgatása. Vagyis nem 1-1 izomra fókuszál, hanem egy komplett egészként tekint a testre.

A Vital Force Edzőterem FUNKCIONÁLIS EDZÉSE  Csütörtök 16:15

Gyakran hallani a divatos kifejezést, de mit is jelent valójában?

Gyakorlatok az alap mozdulatsorokra épülnek, melyeket az emberi szervezet fejlesztett ki magának az evolúció során. (emelés, guggolás, fekvőtámasz, kitörés…) Fontosnak tartom, hogy az óráim ne váljanak monotonná, egyhangúvá, minél több eszközt használunk edzés közben. (TRX, bosu, tárcsák, rudak, labda, gumiszalag…)

Egyik legkedvesebb funkcionális eszközünk talán a TRX.

Általa végzett gyakorlatok száma végtelen. Ez egy felfüggesztett eszköz, instabilitásának köszönhetően kemény munkát követel a törzsizmoktól.

A funkcionalis eszközöket rehabilitációban is használják, kiváló eredményeket lehet vele elérni a gyógytornában egy sérülés vagy baleset után.

Funkcionalis edzés közben egyszerre fejleszthető az állóképesség, illetve az erőnlét. Elsődleges cél mégsem az izom építés, hanem a kiegyensúlyozott, stabil, terhelhető izomzat. Komolyan igénybe veszi a keringési rendszert is. Nehézség szempontjából közepesnek ítélném meg, kezdőként is bátran csatlakozhatsz! Intenzitását fokozni több módon lehet:pl instabil alátámasztással (bosu, fitt labda), ismétlésszám növelésével, pihenőidő csökkentésével, súlyok emelésével.

Próbáld ki funkciónális edzésünket!

Amennyiben kedvet kaptál egy pörgős, jó hangulatú edzéshez, szeretettel várunk fitnesz termünkben!

Fotógaléria