Köredzés

Köredzés
Köredzés

Izom csoport:

Kategóriák:

Kellékek:

Köredzés – Circuit training

A köredzés fogalma alatt sok mindenki, sok mindent ért 🙂 és minden fitneszteremben más és más szolgáltatást jelenthet. Egyszer jelenthet egy olyan edzésmódot, hogy az edző által kiválasztott x db gépen kell “körbe” menni egy adott idő alatt és minden egyes alkalommal ugyanezt végigcsinálni, természetesen a monoton edzés elkerülése végett szoktak egyes napokra más és más gépcsaládokat kiválasztani. Ma már vannak olyan fitnesztermek és fitnesz hálózatok is ahol kifejezetten ez a program lényege és egy mindösszesen kb 30 perces edzésmódszerrel kell ezt a “kört” végigcsinálni. Ezekben a hálózatokban általában a monoton edzésmód erősen jelen van és sokan kérdőre vonják ennek az edzésmódszernek a hatékonyságát. Hiszen gondoljuk csak végig, 30 perc alatt kell bemelegítenünk, edzenünk és levezetnünk az edzést úgy hogy még cardio gép sem található… véleményünk szerint a szervezet fel sem tud készülni az erősebb igénybevételre, nem hogy (mondjuk) még zsírt is égessen, mire felkészül a szervezetünk addigra vége az edzésnek…

A köredzés jó dolog edzővel, hiszen az edző segítségével megtanuljuk a gépek pontos és szakszerű használatát és egy folytonos edzésmódszert sajátítunk el, amivel a későbbiekben egyedül is tudunk majd dolgozni. Persze a monoton edzés itt sem kerülhető el, többnyire ezért sem a legkedveltebb edzésmódszerek közé tartozik. Egy jól összetett edzéssel azért gyorsan itt is komoly eredményeket érhetünk el!

Vital Force KÖREDZÉS órája CSÜTÖRTÖK 8:00-tól

Mit takar a köredzés kifejezése a VITAL FORCE edzőteremben?
Mónika által tartott óra véletlenül sem arról szól, hogy egy alapos vetődéssel elfoglalod mások elől valamennyi gépet vagy eszközt 😉😁

Edzés közben több gyakorlatot pörgetünk le pihenőidő nélkül. (újonnan becsatlakozóknak természetesen igény szerint jár némi pihi 😉) Állóképességi, illetve erősítő gyakorlatokat egyaránt végzünk. Ha végig pörgetünk egy kört, 1 perc pihenő következik, majd nekiugrunk a következő körnek. Előnye, hogy nem kell egymásra várni, míg mindenki befejezi a gyakorlatot. Így nem vagy kénytelen pihenni. Ha egy kört 15 perc alatt lenyomunk, akár 3 kör is beleférhet az órába bemelegítéssel és nyújtással együtt.
Az edzést alapgyakorlatokra építjük, több eszköz használatával.
A vendégeim által egyik legkedvesebb mozgásforma,hiszen látva hogy a többiek még mindig csinálják a gyakorlatot, igyekszünk a maximumot kihozni magunkból. Kiváló csapatépítő hatása van!
Természetesen itt is a fejlődés a cél, amit a súlyok növelésével tudunk elérni.
Kezdőként is bátran becsatlakozhatsz, hiszen könnyítési lehetőség, illetve kisebb súlyok mindig rendelkezésre állnak.

Ajánljuk…

  • Azoknak akik szeretnek csapatban edzeni
  • Akik szeretik a mozgalmas és gyors edzéseket
  • Szeretnének izomerősítést és kardió edzést váltakozó intenzitással

Amennyiben felkeltette érdeklődését köredzésünk, szeretettel várjuk fitnesz termünkben!

Fotógaléria